Jousipallo.
com -  Pensselivalkoinen Kuuppa

Saab 96 V4 vm. 1974

Talvi 2013

Kuupan 60km kotimatka sujui ilman mitään dramatiikkaa. Auto pelasi ihan loistavasti, mitä nyt huohotti öljyä koneen päälle ja kärysi vähän sisään. Onneksi ikkunat aukenivat. Jopa jumitellut käsijarru ei jäänyt laahaamaan, joten viimeiset 10km pientä hiekkatietä tultiin Simo Lampisen hengessä.

Pensselivalkoinen Kuuppa Viikko Kuupan taloon tulon jälkeen ajoin sen katsastukseen. Mitään ihme vikoja ei autossa pitänyt olla, mutta silti olin positiivisesti yllättynyt, kun se menikin huomautuksitta läpi. Kuuppa pääsikin siis heti työmatkakulkineeksi, ja ainakin ensimmäinen viikko sujui kommelluksitta, jos nyt ei valojen häviämistä yhdellä reissulla lasketa.

Kevättalvi 2013

Hieman liberaalilla huolenpidolla olleessa vanhassa autossa tietysti on koko ajan jotain pientä laittamista, mutta ei mitään sellaista, mitä ei pihalla saisi korjattua. Kuuppa tuli pestyäkin ja vaihdoinpa siihen uudet käsijarrun vaijeritkin

Maaliskuun loppupuolella kävimme vähän jääradalla ajelemassa. Hieman oli huolena, että noinkohan Kuuppa kestää pientä "kurmootusta", mutta mukavastihan sekin sujui. Jopa vapaakytkimen kanssa ajaminen liukkaalla alkoi sujua.

Radalta palatessa aloin ihmetellä Kuruntiellä pientä taustapeilissä näkyvää savupilveä. Levähdyspaikalla selvisi, että yksi vesimpumpulta lähtevä letku oli haljennut ja laski jäähdytysnesteet pihalle. Näinpä Kuuppa joutui ensimmäistä kertaa hinaukseen.

Letkunvaihdon yhteydessä vaihdoin pari muutakin haperon näköistä letkua, joten nähdäväksi jää, mitä seuraavaksi korjataan.

Valid HTML 4.01 Transitional